23.10.08

Hoohoho..nyamannya bershopping...

Semalam aku amik 1 day off...walaupun aku dah ada utang cuti 8 hari,,,diulangi 8 hari, i just don't care...semua gara2 jcard day yang sudah menjadi tradisiku bercuti di hari kejadian n sama2 menyumbang kesesakan di jusco. Kali ini jusco one utama...yeayyyyy....
Kebetulan m.i.l aku ada blood check up kat klinik, so puteri I tu takde sape nak jaga di pagi hari, jadi ada alasan kukuh tuk cuti....muehehehehe... oh dan kebetulan pula hubby memang off ari itu, jadi sudahlah mengantuk, tak cukup bantal, dengan tilam skali orang hulur....wakaka...
So bertolaklah ke jusco ou pada pukul 10 pagi...oh i memang la bleh jadi gila jap...sampai2 terus cari barang Maryam untuk habiskan voucher yang opis bagi sempena hadiah kelahiran dia...hohohoho,dapatlah 10 pasang baju untuk Maryam.
Selesai tibalah kegilaan aku yang seterusnya. Biasanya jcard aku borong bra, tapi kali ni tak la sebab skang pakai maternity bra so takde yang fancy2 sgt kan, so tiadalah memborong bra kecuali membeli 2 helai bra maternity yang murah harganya untuk waktu tido malam...heheheh.
Hubby dah cari kerusi n duduk, menguap ntah brapa kali aku tengok. Tapi sib baik dia jenis layan je kegilaan aku ini. Dan aku berjalan seorang mencari barang2 aku. hohohoho bila nak bayar aku pun rasa aku melampau sebab amik 4 bijik handbags...1 renoma, 2 elle n 1 cleef...hohohoho memang tersampuk jin handbag agaknya. Baju aku amik yang biasa2 je sebab tak terlalu teruja sebab dah gilakan handbags...ish3x...
Then aku bli sepasang kasut,tupun aku menahan diri dari mengambil sepasang lagi...oh tidak, nak kata aku bayar utang 2 bulan berpantang dan tak bershopping tak jugak sebab dalam pantang pun aku g shopping...MasyaAllah...apa la nak jadi ngan aku ni.
Aku abis bershopping dalam kul 5ptg dengan skip makan tghr n tak mengepam susu tuk Maryam yg sepatutnya aku lakukan pada kul 1 ptg...hohohoho kan ke gile shopping namanya tu.
So hubby yang setia menanti tu dah lapar gile n ajak aku singgah semua kedai makan yang dia nampak wlpn kami dah decide nak makan PIZZAHUT kat TTDI...yummyyyyyy...mula hubby suh tapau burgerking, aku tak bagi sbb bkn lama pun nak g TTDI tu, pastu nampak A&W dia nak tapau jugak, so bagilah can lagipun aku pun terliur tgk float dia tu. Sampai pizza TTDI kami parking n lepak jap dalam kereta, sebabnya aku nak pam susu. hahahah, dah takleh simpan lagi,dah basah baju aku. adalah dalam 20 minit memerah tupun macam wat keje illegal jek dalam kete.hohohoho mesti orang syak wasangka melihat kami....hahahhaha
So shopping n makan pizza sukses sekali. Sampai umah almost 7pm dah...Maryam menunggu aku pulang pula sebab m.i.l aku lak nak g Tesco beli barang. So fair la kan aktiviti shopping kami? Heheheh..Lepas tidokan Maryam aku belek2 barang2 yang aku beli...Oh dan perasaan itu datang lagi...Oh nyamannya bershopping terutamanya di Jcard Day...Horeeeeeyyyyy.....

2 comments:

ateh said...

kakok mencik ah,,sebab kakok terlepas peluang shopping,,kalu tak kegilaan adik pasti berganda2 lagi,,hahahaha jusco tuh ateh yang punye,,ehhhh

ummi mien said...

uiiishh..ujie.kagumnya aku.sempat je ek ko g shopping.aku bakal je sbb baru keja kalu tak mmg dh lama aku EL.ehhe..tak pon MC.tapi bole je nk buat cuma ada drawing nk kena siapkan.bestnya MJ dapat baju baru. kalu tak nak pakai dulu bole bagi Dania pinjam.hehe..