31.7.09

saje je...

Sangat banyak kerja di opis, abah pula di ijn. Banyak juga tarikh2 penting dalam kehidupan aku bulan 7 ni. 28 Julai ulangtahun perkahwinan n 30 Julai besday anak kesayangan aku. banyak citer nak update tapi tak banyak masa boleh luang skang. tunggu ok...nak mandi n tido dah...esok dah free skit aku apdet citer majlis harijadi yam yang sangat berjaya itu....sabar menanti k...

14.7.09

Yeayy...

Sila tonton video di bawah. Yeaaayyy MJ dah boleh jalan. Alhamdulillah. Walaupun jauh dari target sebenar MJ boleh gak jalan b4 besday dia yang pertama. Tahniah anak mama. Mama n Papa sayang Maryam! Sayang sangat2.


video

7.7.09

Party planning...

Maryam will turn one end of this month. Instead of thinking n preparing for her besday party, I really enjoy with her progress lately. Even dia masih terkedek-kedek memasang step nak melangkah, many thanks to Allah yang membenarkan aku melihat tapak pertamanya sepertimana yang kudoa selama ini. Alhamdulillah...

So untuk party Maryam aku masih cari material (gile la wei,dah dekat nih). lagi haru tarikh yang sepatutnya dah dipersetujui bersama ngan Amad tak diapproved oleh nenek Maryam pulak. Hadui la, camna ni? Sib baik tema mama yang buat n mama rasa takyah la mintak sape2 setuju. Kikikiki...oh bercakap pasal tema ni, idea awal aku dibincang bersama my best breastfeed pumping session buddy (gilo ada ke perkataan nih Intan?) iaitu Mummy Emma. Bincang punya bincang idea asal aku tuk wat hitam merah diperkemaskan lagi ngan idea Intan untuk wat tema Merah Hitam - Ladybug/Ladybird - which i think quite brilliant...so skang tgh cuba mengumpul materialnya n hopefully dapat menyiapkan semuanya sebelum majlis berlangsung. ceh cam over lak rasa.

So tuk tarikh tu akan dibincang lagi. Aku tak mahu ada yang terlepas majlis ni lagi2 orang2 yang dah mainkan peranan besar dalam bantu aku besarkan maryam especially my in-laws...ah tak sabarnya nak tunggu majlis itu nanti, harap akan jadi memori yang indah buat maryam suatu hari nanti.

Papa yam lagi la poyo aku rasa (tapi rasa happy la gak sebab dia pun beria). Balik keje tadi aku tengok atas meja banyak jajan2 yang pada awalnya aku ingat mil kasi tuk majlis yam. Ceh rupanya papa dah bli skit2, katanya wat contoh tuk goodie bag. Hahaha ada2 jek papa ni, sibuk betul ngan goodie bag dia, padahal mama dah ada plan mama,tapi takpelah kasi papa excited gak.

So tuk tema tu kira dah konpem la, so kawan2 boleh la carik baju tuk anak2 ye...hahahaha aku pun tak carik lagi baju tuk Maryam. tarikh nanti la ek aku bagi skali ngan kad jemputan (hohohoho sempat ke nih). Hopefully semua akan berjalan lancar! gambatte!

6.7.09

...Jiwa kacau...

Abah warded lagi malam semalam. Kata akak abah memang mintak nak pergi hospital sebab abah dah tak tahan lagi sakitnya. MasyaAllah kesiannya Abah. Serius aku lebih rela dengar akak citer je dari tengok ngan mata aku sendiri. Last wek aku dah balik n serius aku sangat risau dan tak sampai hati dengar dia batuk n sukar nak bernafas. Bia tidur malam, dia batuk aku risau, dia stop batuk lagilah aku risau, siap aku bleh bangun g check dia kat bilik sebelah. Dalam gelap aku cuba pastikan Abah ok, nampak dada Abah berombak aku masuk bilik semula. Rasa sangat paranoid. Am I?
Moga Allah memanjangkan usia Abah dengan memberi kesihatan yang lebih baik untuk Abah. Untuk Mak juga. Dan untuk seluruh keluargaku...Amin...amin ya Rabbal Alamin...