7.3.11

Tag : Serasi Bersama...

Okey maaflah ye Shu, dah agak lama tag ni diperam, bukanlah bz sangat cuma ada masalah nak cucuk modem kat cpu opis. Tapi takpe akan akak penuhi permintaan Shu itu. Hahahaha papayam n yam serasi bersama, nak tengok gambor?, kekekekek sonang tu n mama berbesar hati nak tunjukkan. Sebenarnya yam ni geng ngan papa tuk masa2 tertentu aje iaitu masa2 di mana bila mama mengatakan tidak kepada permintaannya dan dia tahu papalah raja yang akan memenuhi segala permintaan puterinya. Ceh sangat ok. Ok mari kita lihat bilakah masa2 mereka serasi.

Ye mereka amat serasi mengusik mama, dalam gambar ni Maryam yang ajak papa amik gambar jeling menjeling sedang mama dah posing sedikit maut.

Hahahahhaha ini merupakan pemandangan wajib setiap hari, tido memang bersepah dan selalunya kaki Maryam mesti atas papa n kepala bawah ketiak mama. Maaflah gambar tak senonoh sikit.

Yang ni kat Ikea, malas nak layan, kalau tak dapat troli kecik untuk budak tu memang Maryam nak sangkut beg macam tu, tu papalah yang bagi tu.

Hahahaha yang ni silalah tengok muncung mereka. Makan bersama suap menyuap, sebenarnya Maryam dah tak nak n papa memang selalu jadi tukang abiskan makanan Maryam dan juga mama.

Ini eksyen saja. Sebab mama memang tak suka main game maka yamlah selalu teman papa, tapi jangan tak tahu, papa tipu yam aje, papa main ngan tv, yam duk tekan sensorang, sian anak mama.

Ini paling serasi la walau penat mama duk bagitau papa yang tiang buai tu dah lendut sebab papa berat, hahahahahah. MJ paling suka papa time macam ni sebab memang papa yang layan dia main n buai laju2, mama tukang jerit 'jatuh nanti', 'jangan laju sangat', hahahahah sebab la yam boring kan?

Dan ini last skali la ye, yam suka buat aksi2 tak senonoh bila ngan papa, kalau papa on laptop dia mesti datang kacau, sebabnya nak minta papa pasangkan citer upin ipin kay youtube dan papa memang la layan dia, kalau mama selalu mama kasi alasan mama buat keje sekolah. Hahahhahahaha...

Okey itu saja ye, sebab saya ditag, maka saya nak tag pula ibu2 gempak diluar sana, mereka ialah :
i) Mummy Emma - Intan buat jangan tak buat
ii) Bonda Chem - buatlah wei dah bersawang blog kau tu
iii) Mommy Rayyan Azim - yelah awak la zue
iv) Umie Dania - sila2
v) Ila - mak aariz sila berusaha

Lepas buat sila tag mak2 lain. Klah nak tido dah, bye....

3 comments:

Nurshuhada Zainon said...

fullamak.. kalau ada adiah, mmg yam n papayam lah juara serasi bersama. sunggu cute laaaa.. gambar last no.1!

R-B-I said...

Hehehehh akak pun suka gambar last tu, mcm manja mengada2 pula. Akak rasa pasni akak nak anjurkan pertandingan kat blog la, tapi kene blaja dulu cara2nya....

semut-terbersin said...

alamak saya ditag rupenye..insya Allah saya akan berusaha menggigihkan diri mengupdate entri dgn tag ini ye..