23.2.10

::Berminggu Madu::

Oh arini Maryam nak citer pulak kat blog mama. Hehehehe asyik mama je cerita kan. So aritu Maryam rasa best sebab mama sentiasa ada ngan Maryam, hehheheh Maryam boleh babu selalu-sayang mama. Maryam pelik juga kenapa mama ni ada jek-mama dah berenti kerja ker? Yeay...hati Maryam menjerit best, tapi pastu tak best sebab rupanya mama cuti seminggu jek sebab orang2 cina nak raya. Ala tak bestnya Maryam terasa - sebab tulah tajuk post Maryam kali ini berminggu madu bukan bulan ye.

Mama dah start cuti ari jumaat lagi daaaa, Maryam tak suke la sebab menjelang tengahari mama tinggal Maryam kat umah nenek sebab mama pergi mid valley-ala Maryam tahu mama tak nak bawak Maryam sebab mama pergi sorang2, kecik ati yam mama nih, yam bukan berat sangat mama nak kendong. Lain kali bawak yam tau mama - ini amaran.

Tapi malam tu mama siap2kan yam n kemas2kan beg. Yeay yam tahu kita mesti nak balik kampung kan? Yeay, yeay n yeay...yam suka balik kampung kerana suasananya sungguh nyaman. Lagi pulak bolehlah yam jumpa sepupu2 yam dan juga nenek dan cacuuuuu...rindu semuanya. Dan lagi best papa pun dapat cuti 4 hari - huyoh! Mama kata kita balik sampai selasa, ari sabtu malam ahad ada kenduri tahlil untuk arwah Atuk - emmmm rindunya kat atuk.

Selama bercuti inilah aktiviti Maryam & Co. Hahahaha mama n papa plan nak bawak yam pergi Bukit Gambang - ala tempat mandi2 tu, yam suka swimming tau. Tapi disebab musim cuti maka gileeeeeeeeee sangaaaaaatttt ramai orang beratur nak masuk, maka mama tukar plan - tak jadi pergi sebab mama kata kita boleh pergi bila2 masa, bagilah peluang orang yang datang dari jauh nak mandi. Alaaa mama ni kecewa Maryam. Tapi nasib baik Pakcik Maryam ada tempat mandi rahsia - maka kami pun pergilah ke tempat rahsia itu - fuh nasib baik orang tak ramai. Pakcik kata anggaplah tempat itu Bukit Gambang Mini - Hahahahaha tempat tu namanya Resort Indera Sempurna kalau tak silap - Maryam ngan sepupu2 yam ok jek-kami mandi sampai ketar2 tau.


Hahahahaha hebat tak yam? Pelampung ni best tau nanti mama citer kat blog yam mana boleh beli ok!

Yang kat bawah ni aktiviti2 yam sepanjang bercuti ngan mama, mama n papa bawak g shopping, main futsal n pergi kenduri kahwin. Maryam ok jek melangok janji mama ada n mama bagi babu...




2 comments:

~ZuE~ said...

bestnyer pelampung maryam..aku pon teringin nk satu..sbb tak pandai berenang! haha

Nurshuhada Zainon said...

comel tul maryam!!!!!!