3.6.10

I datang, I Tengok, I Belum Takluk...

Ok.

Semuanya ok-ok sahaja.

Tiada rasa bosan atau perasaan nak berhenti kerja dihari pertama bekerja.

Alhamdulillah Allah memudahkan segala untuk saya. Segalanya berjalan sangat lancar.

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi.

Sebelum ni sangat risau pasal parking, tempat solat dan tempat makan. Tiga perkara ini melebihi kerisauan saya tentang tempat kerja dan penerimaan saya serta kebolehsesuaian saya dengan ofis baru. Tapi dari awal selain gaji saya memang pilih ofis ni sebab persekitarannya yang tak banyak beza dengan ofis lama. Well memang tiada rasa kekok dan rasa biasa saja, tak rasa macam budak baru pun. Mungkin hampir 6 tahun di kompeni lama tu dah jadikan saya imun, cara mereka2 yang bermata sepet kerja saya dah biasa, masa kerja memang mereka serius atau pretend serius bekerja. Dan saya memang tidak terganggu dengan airmuka mereka yang serius.

Ok mari cerita pasal parking. Oh dekat area Plaza Mont Kiara ni parking memang full untuk seasonal parking dan sangatlah terhad dan saya terpaksa tunggu untuk mendapatkan parking, senang cerita saya dalam waiting list tapi wallahualam tak tahu la bila list itu akan menempatkan nama saya. Namun saya tak kisahlah kan sebab gaji saya including parking cost. Sebab area PMK ni tiada parking jadi saya pun mengikut la teman2 seofis lain parking di area Sri Hartamas yang memerlukan saya berjalan lebih kurang 5 minit tuk sampai ofis. Parkingnya RM3 untuk satu hari. Not bad at all. Bolehlah saya berjalan untuk kesihatan. Hahahaha rasanya macam perlu aje pakai running shoe saya itu. Kikikiki...

Ok bercerita tentang surau dan tempat sembahyang. Alhamdulillah kerisauan selama ini nampaknya dimudahkan Allah. Bercakap jujur ofis saya memang tiada tempat solat tapi ini telah diberitahu masa saya ditemuduga tetapi si penemuduga yang bermata sepet itu harus saya ucapkan terima kasih sebab concern pasal kewajipan saya selaku muslim untuk bersolat. Kata beliau ada surau tapi di blok sebelah. So 1st day waktu lunch saya tanya kakak yang beratur sama saya kat sebuah cafe kat mana surau. Alhamdulillah surau tu atas cafe tu aje. Tak jauh pun dari ofis saya cuma saya perlu ke blok sebelah untuk bersolat. Yang penting di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Kalau nak buat susah mana sekalipun kita akan buat dan kalau memang tak nak buat, sejadah depan mata pun kita takkan buat. Moralnya janganlah jadikan ofis tak provide surau atau tempat solat sebagai isu. *saya kata macam ni sebab ada kawan saya yang menjadikannya isu ~ konon tak dapat kerja pasal dia tak nak sebab ofis tu tak provide tempat solat padahal mmg orang tak nak amik dia*

Pasal tempat makan? Hey ini Plaza Mont Kiara la, banyak jek tempat makan tapi restoren & cafe la kan. Hahahhahahaha so kene makan tempat orang2 ada2 la. Kikikiki takde maknenya, ada jek cafe yang harganya boleh la, takde la cekik darah merah sangat. Mc D pun ada tapi takde makne la pada saya kan, dah takleh masuk sangat menu2 mc D dalam tekak ni, bukan la sebab suami saya kerja Mc D hari2 leh makan free tapi dulu masa part time saya memang dah puas makan. kadang2 boleh la telan.

Oh, oh apa yang saya rasa tak best kat opis baru? Heheheheh semua orang pakai flat screen termasuk saya dan ada internet access *tak mcm opis lama saya pakai tebal screen dan tiada internet access hahahhahahah* - jadi saya rasa best la. Saya juga ada email kompeni sendiri, dulu kompeni lama saya takde email kompeni - kesiannye....hahahahhaha. Oh yang tak best lokasi meja saya itu la. sangat tak strategik n boleh kantoi bila2 masa saja. Ceh! harap2 dapat tukar tempat nanti. Nanti ada masa saya letak gambar k. Dan yang tak best juga budak2 opis ni mmg selalu buat call n cakap kuat2, ada sorang tu saya rasa dia sangat annoying, dia buat call sepanjang masa dan sebahagian darinya adalah saya rasa call2 peribadi, bercakap dengan nada kuat, gelak juga kuat dengan pelbagai tone yang memang saya tak boleh terima dan kadang2 keluar 'ala yang...'OMG! Dan kalau dia tak on phone dia akan pakai earphones dengar lagu n menyanyi juga dengan tone yang kau pun boleh dengar dan dia memang nak kau dengar macam kau ni juri akedemi fantasia 9. Saya tak tahu la budak depan dan sebelah dan belakang dia rasa macam mana. Dan dia juga jenis happy excited sepanjang masa n the worst part ialah dia tak cuba bemesra dengan saya pun. takpelah saya juga perlukan masa nak sesuaikan diri saya dengan tone2 dia itu. Hahahahahaha...oh lagi satu saya juga tak paham kenapa bila nak dial no phone dia akan guna loud tone yang kau boleh dengar nada dailnya. OMG sekali lagi.

Itulah aje kot buat masa ini. Lain kali saya update lagi.

Buat masa ni saya rasa saya telah membuat pilihan yang baik. Terbaik harapnya.

Bye!

1 comment:

Mohammad Fierdaus said...

boleh saya tanya?dimana ya parking rm3 itu?sebab saya akan berkerja di plaza mont kiara...