15.4.08

Baby dah 6 bulan la...


Dearest baby mama & papa...

Mama minta maaf sebab lama tak update blog tuk baby ni...hmmm mama sangat bz lately sampai takde masa n malas nak menulis, hohoho bayangkan kamu dah 6 bulan la baby...dah besar dalam pelut mama ni...

Sampai ari ni mama tak tahu lagi jantina baby, last jumpa doktor 5/4/2005 aritu. Doc kata baby kecik, mungkin tak nampak kalau scan pun. Mama sangat frust bila doc ckp macam tu, jadi mama pun tak scan baby. Menci la doc ni patahkan semangat mama pula. Dahlah doc kata baby kecik sangat, kecik ati mama. Salah mama jugak kot sebab tak makan banyak2 kan? Tapi mama dah cuba sedaya upaya tak skip makan, cuma mama tak amik dalam kuantiti yang banyak. Yang penting kualiti bukan kuantiti kan? Yelah mama ni, betul ke mama dah amik cukup kualiti makanan untuk tumbesaran baby? Macam iklan tv lak mama ni. But hopefully mama dah beri yang terbaik untuk tumbesaran baby. Bukan mudah mama nak paksa diri mama tuk makan benda2 yang baik tuk baby tapi tak sonok untuk tekak mama. Tapi untuk baby takpelah kan.

Sekarang mama rasa bahagia lagi2 bila mama main ngan baby n baby tendang2 perut mama. Masa ni baby tendang memang la mama sonok, kang kalau dah kuar tengok dunia, tendang2 mama, mama tendang baby balik. Hahahaha...Tapi mama tau baby mama ni baik. Mama bersyukur sangat baby setakat ni takde masalah, cuma mama yang selalu kembung perut. Tapi baby jangan risau papa jaga mama dengan amat baik sekali. Macam tu jugak dengan nenek, atuk n makcik2 baby kat umah ni. Biasalah mama memang selalu dimanjakan walau dimana mama berada...Alhamdulillah. Moga baby nanti pun disayangi selalu.

Nanti mama sambung lagi la baby, mama nak tido dah, esok kita nak g keje lagi...Nite my luvly, tiny, cutie little baby. Muaaaaaaahhhhhh...

1 comment:

~adiluz~ said...

hye mama ujie!!hehe...comeyynye ckp2 ngn baby..hehe..so, baby, dgr auntie zue ckp ni, nnt dh besar, jg mama baik2 tauu...penat mama jage baby..heheh...ujie, jgnlaa frust sgt tatau lg gender..yg pentingnyer baby ko sihat..that what matters most kan..so, jgn sedey2..aku doakan yg terbaik utk ko...hehe...babai..~~zuenasyar