26.2.08

Dearest Baby : Episod Satu

15 February 2008

Assalammualaikum….
Dearest baby…harap baby dah makin besar dengan sempurna dalam rahim mama. Hmm…baby jangan nakal2 lagi ye, berilah mama cergas sikit. Even mama selalu letih , bila tengok perut mama makin besar, mama jadi gembira. Hehe…maksudnya baby pun dah makin besar kan? Tak sabarnya mama nak tunggu baby lahir, lagi2 bila tengok papa asyik cakap dengan perut mama. Actually baby mana dengar lagi kan? But it’s ok, mama gembira tengok papa macam tu. Itu tandanya papa sayang baby. Papa selalu kata nanti baby dah lahir, papa tak kisah mama layan papa ke tak sebab papa dah ada baby. Iskh…iskh…sampai hati papa kan? Tapi mama tau papa tipu je tu sebab papa tu kan baby sayang gila kat mama, hehehe… Kadang2 (sebenarya selalu) mama selalu je buli papa, tapi papa tak kisah. Sian papa kan? Mama ni garang tau baby, nanti baby mesti asyik dengan papa aje sebab mama suka marah. Hahahah…
Lagi satu mama tak sabarnya nak tahu jantina baby, baby ni lelaki ke perempuan. Walaupun mama nak baby lelaki, mama bersyukur dengan apa saja yang Allah dah tentukan buat mama & papa. Paling penting baby lahir dengan selamat, sempurna sifat, sihat dan bakal menjadi seorang yang bijak. InsyaAllah… Oh ye mama nak tau baby lelaki ke perempuan sebab mama nak prepare barang2 tuk baby mama ni. Lagipun mama nak cari nama yang baik untuk baby. Kalau sempat mama nak jahitkan selimut tuk baby…sonoknya kan? Papa pun dah banyak kumpul bear kecil dari Mc D, mainan pun banyak, jadi mama betul2 tak sabar nak olah barang2 untuk baby. Nanti bolehlah mama bukukan hasil olahan mama kan? Sekarang ni mama berdoa agar mama cepat kembali cergas untuk mama bersedia menyambut kelahiran baby mama ni.
Oh ye lupa mama nak cerita, sekarang ni baby dah berusia 15 minggu. Baby dijangka lahir pada awal bulan Ogos 2008. Sebab ini tahun 2008, mama berharap sangat baby lahir pada 8 Ogos 2008. InsyaAllah…

1 comment:

are_yeen said...

kalo baby ko lahir 08.08.08, insyaAllah leh sambut besday same ngan anniversary wedding kitorg nanti...=)
hehehe...